سبد خرید

نحوه نوشتن برنامه مطالعه کنکور و برنامه ریزی درسی

نحوه نوشتن برنامه مطالعه کنکور و برنامه ریزی درسی

نحوه نوشتن برنامه مطالعه کنکور

نحوه نوشتن برنامه مطالعه کنکور و برنامه ریزی درسی که خیلی از داوطلبان کنجکاون راجع به استراتژی مشاوران کنکوری برای نوشتن برنامه برای هر شخص رو بدونن و خودشون بتونن بدون صرف هزینه ای برنامه شخصی و حرفه ای خودشون رو تا روز کنکور داشته باشن و بتونه اونا رو به سمت حرکتشون حرکت بده.بهتون توی این مقاله اصول یک برنامه کنکوری رو آموزش میدیم.

نحوه نوشتن برنامه مطالعه کنکور و برنامه ریزی درسی

بدون یک برنامه ریزی شخصی سازی شده و اصولی شما به هیچ وجه نمیتونید توی رقابت سرسخت کنکور موفق بشید و مطالعه بدون برنامه درست مثل راهی هست که با چشم بسته دارید میرید و برای کسب یک نتیجه فوق العاده و هدفتون شما حتما به یه برنامه نیاز دارید. حالا،شما برای برنامه دو انتخاب دارید: 1-خودتون برنامتون رو بنویسید 2-یک مشاور مناسب برنامه شما رو بنویسه و نظارت داشته باشه.

 

خب اول از همه بدونید برنامه داشتن چه کمکی به شما میکنه؟
  • اهداف میان مدت شما (کنکور) مشخص می شود
  • از اتلاف و هدر رفتن وقت شما جلوگیری می کند
  • مانع از اتلاف انرژی می شود
  • انگیزه و تلاشتان را بیشتر می کند

 

هدفتون رو اول مشخص کنید (رشته،رتبه،دانشگاه)

برای برنامه ریزی در هر کاری ابتدا باید هدفهای دقیقی برای خودتون مشخص کنید. در برنامه ریزی تحصیلی هم همینطور هست یعنی باید اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود را به طور کامل مشخص کنید.
برای مثال هدف کوتاه مدت مدت شما میتواند مطالعه و تست زدن فصل 1تا 3 زیست شناسی یا فیزیک یا… باشد و هدف بلند مدتتان کسب رتبه ی خوب در آزمون سراسری و یا قبولی در کنکور کارشناسی ارشد باشد.

زمان بندی کردن هدف های کوتاه و بلند مدت

باید مشخص کنید که هر یک از اهداف و برنامه کوتاه مدت رو در چه زمانی انجام خواهید داد. مثلا جمع بندی چه درسی در چه زمانی به اتمام خواهد رسید.

مطالعه درسها به طور هماهنگ و موازی

بسیار پیش می آید که دانش آموزان در یک مدت تمرکز خود را روی یک یا دو درس متوجه میکنند و مثلا در مدت یک هفته فقط آنها را مطالعه کرده و درسهای دیگر را کنار میگذارند.

این روش نه تنها موجب خستگی ذهنی و بی رقبتی شما میشود بلکه کیفیت مطالعه و بازده یادگیری شما را نیز کاهش میدهد.اما اگر مطالعه درس ها را به صورت موازی پیش ببرید مثلا دو یا سه درس رو برای مدت زمان معین انتخاب و مطالعه کنید تنوع در مطالبی که مطالعه میکنید سبب خواهد شد از خستگی ذهنی جلوگیری شود و در نتیجه باعث افزایش اشتیاق و بازده مطالعه خواهد شد.

مقاله های سایت آکامی که پیشنهاد میکنم بخونید

تناسب تمام دروس در کنار تنوع

البته این تنوع باید با تناسب همراه باشد و انتخاب شما به گونه ای باشد که درسهایی رو که در یک بازه زمانی مطالعه خواهید کرد با هم تناسب داشته و تداخلی در یکدیگر ایجاد نکنند.

برای مثال مطالعه درس شیمی، فیزیک و ریاضی در کنار هم و همزمان توصیه نمیکنیم، چون به علت سنگینی مطالب و شباهت ساختاری این درسها ممکن هست باعث خستگی شما شود و بهتر است ترکیبی مناسب از دروس عمومی و تخصصی انتخاب کنید.

استراحت کافی ـ خواب مناسب

در مطالعه پیوسته و زمانی که شما تمام وقت مطالعه نمیکنید علاوه بر استراحتی که هر 45 دقیقه یا حداکثر 75 دقیقه یک بار برای خودتون در نظر میگیرید هر چند ساعت یک بار نیز باید مدت زمان طولانی تری برای یک استراحت 30 الی 45 دقیقه ای منظور کنید.

همچنین باید استراحتی با مدت زمان بیشتر و تفریحاتی مختصر رو که سبب افزایش روحیه و انرژی شما میشه در پایان هفته قرار بدید. خواب مناسب و به موقع هم از عواملی است که روانشناسان آن را از عوامل مهم در یادگیری و مطالعه به شمار می آورند.

 

در اخر پیشنهادی که برای شما داریم اینه که حتما از یک مشاور حرفه ای و متخصص برای برنامه ریزی و مشاوره گرفتن استفاده کنید و اینو بدونید کنکور اصلا شوخی بردار نیست و نوشتن یه برنامه خوب طبق اصول بالا و صد ها اصولی که وجود داره تنها یک مشاور خوب از پسش برمیاد!

 

اگه شما هم تا حالا سعی کردید برنامه خودتون رو بنویسید و تجربه موفقی داشتید برامون بنویسید!

سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح کنید،مشاوران ما در سریع ترین زمان پاسخ خواهند داد

https://acamy.ir/wp-content/uploads/2020/11/Untitled-1.png

دیدگاه‌ها ۱