سبد خرید

تفاوت سهمیه مناطق 1،2،3 با یکدیگر در کنکور سراسری

تفاوت سهمیه مناطق 1،2،3 با یکدیگر در کنکور سراسری

تفاوت سهمیه مناطق 1،2،3

تفاوت سهمیه مناطق 1،2،3 که از مسائلی هست که موقع ثبت نام کنکور سراسری ذهن خیلی از داوطلب ها رو درگیر میکنه در این مقاله سعی میکنیم به طور کلی و جزئی تفاوت این سهمیه ها رو به شما توضیح بدیم. و اگه سوالی داشتید میتونید بخش دیدگاه های سایت مطرح کنید تا پاسخ داده شود.

 

به طور کلی شهر های کشور بر اساس کیفیت آموزشی در دفترچه ثبت نام کنکور سراسری به ترتیب به سه دسته منطقه یک،منطفه دو و منطقه سه تقسیم میشن که معمولا مراکز استان ها و کلانشهر ها مناطق یک رو تشکیل میدن و شهر ها نسبتا کم جمعیت تر مناطق 2 و شهرستان ها و شهر های کوچک هم مناطق 3 رو تشکیل میدند. و شما بر اساس منطقه سه سال آخر تحصیلی خود به هر یک از این مناطق تعلق میگیرید.

 

چگونه میتوانیم سهمیه منطقه یک را به منطقه سه تغییر دهیم؟

این سوال برای شما پیش میاد که اونایی که منطقه یک هستند برای راحتی کار خودشون سال آخر میان منطقه 3 تحصیل میکنند و سهمیه منطقه سه میگیرند! و این تصور کاملا اشتباه است چرا؟

چون سنجش بیشتر از شما میدونه و سهمیه رو حتی اگه یک سال هم توی منطقه 1 یا دو تحصیل کرده باشید و دو سال آخر برید منطقه 3 مرفه ترین منطقه رو برای شما حساب میکنه حتی اگه شما یک سال درس خونده باشید.برای مثال شما یک سال منطقه یک یک سال منطقه دو و یک سال منطقه سه درس میخونید ولی سنجش شما رو منطقه یک حساب میکند!

  • داوطلبانی که دو سال آخر خودشون رو خارج از کشور میگذرونند هم جزو مناطق سه حساب میشند
  • کلیه داوطلبان معلول(که بند معلولیت رو موقع ثبت نام انتخاب کردند) جزو مناطق 3  حساب میشند.

از 100 درصد پذیرش دانشگاه ها 70 درصد به سهمیه مناطق اختصاص میدند و 30 درصد به سهمیه های ایثارگری،خانواده شهدا و… که درآینده راجب اونا هم صحبت میکنیم.کل ظرفیت 70% به نسبت شرکت کننده های هر منطقه اختصاص پیدا میکنه و داوطلبان هر منطقه با همدیگه رقابت میکنند و به هیچ عنوان داوطلبی از منطقه یک با داوطلب منطقه سه رقابت نمیکند.

مقایسه کلی سهمیه های مناطق بایکدیگر

منطقه یک

شرکت کننده:کم | ظرفیت پذیرش:کم | رقابت:زیاد

منطقه دو

شرکت کننده:زیاد | ظرفیت پذیرش:زیاد | رقابت:زیاد

منطقه سه

شرکت کننده:زیاد | ظرفیت پذیرش:زیاد | رقابت:کم

 

مقاله های سایت آکامی که پیشنهاد میکنم بخونید

 

کدام سهمیه برای کنکور بهتر است؟

همونطور که یک مقایسه کلی کردیم مناطق یک و دو تقریبا نزدیک به هم هستند وبه یک میزان از رقابت بالایی برخوردار هستند ولی منطقه سه علی رغم اینکه شرکت کننده های زیادی داره اما به دلیل کم بودن دسترسی امکانات آموزشی رقابت آنچنانی در اون وجود نداره و به دلیل ظرفیت پذیرش بالا احتمالا قبولی در دانشگاه از سهمیه منطقه سه بسیار بالاتر است.
تفاوت سهمیه ها رو میتونیم توی کارنامه قبولی ها مشاهده کنیم که فرد الف با درصد های بسیار بالا در منطقه یک نتونسته به رتبه منطقه خوبی برسه ولی فرد ب با درصد های متوسط تونسته رتبه خوب و قابل قبولی کسب کنه و وارد دانشگاه شود.

همه این سهمیه بندی ها بر اساس دسترسی به امکانات آموزشی انجام شده است و دسته بندی تقریبا عادلانه ای ایجاد میکنه که داوطلب ها با خیال راحت میتونند در کنکور باهم رقابت کنند.

 

منبع: تیم مشاوره و آموزشی آکامی/

 

شما از کدوم منطقه هستید؟ به نظر شما کدوم سهمیه برای قبولی تاثیر بیشتری داره؟ دیدگاهتون رو بگید!

سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح کنید،مشاوران ما در سریع ترین زمان پاسخ خواهند داد

دیدگاه‌ها ۳