سبد خرید

راهکارهایی برای افزایش ساعات مطالعه روزانه کنکور

راهکارهایی برای افزایش ساعات مطالعه روزانه کنکور

افزایش ساعات مطالعه روزانه کنکور،خب یعنی چی؟ وقتی میگیم افزایش ساعت مطالعه منظورمون افزایش واقعی مطالعه هست نه صرفا اینکه شما کتاب رو دستتون بگیرید.بین داوطلبان دیده میشه که تمام وقت روزانه خودشون رو صرف درس میکنند اما همچنان ساعت مطالعه مفیدشون خیلی پایین تر از حد نیاز و حد انتظاره! در این مقاله از سایت آکامی بهتون با یک زبان ساده میگیم که دقیقا چیکار کنید!

راهکارهایی برای افزایش ساعات مطالعه روزانه کنکور

 

چه چیزی باعث کاهش ساعت مطالعه میشه؟

یه سری عوامل هست که باعث کاهش ساعت مطالعه شما میشه و اول از همه شما باید اونها را شناسایی کنید و از اونها دور بشید. این عوامل شامل:

برنامه ریزی اشتباه و یا نداشتن برنامه!

بعضی از دانش آموزان عزیز برای مطالعه برنامه ریزی نمی کنن و کلا به برنامه اعتقادی ندارند! و صبح  بیدار میشن تصمیم میگیرن که میخوام فلان درس رو بخونم! در این حالت به دلیل سردرگمی و نداشتن نظم، ساعات زیادی را هدر میدند.

بعضی وقتا هم برنامه ریزی نادرست باعث کم بودن ساعت مطالعه هست. برای مثال در برنامه، خواندن کامل و جزء به جزء یک فصل را در تمام روز معین میکنند. این نوع برنامه ریزی به دلیل نداشتن تنوع در طول روز،کسل کننده هست و داوطلب خسته میشه و همین باعث میشه تا ساعت های زیادی از دست بده پس حتما به یک برنامه اصولی و استاندارد فکر کنید! (مشاورای ما هم هستن یادتون نره!)

کاملگرا نباشید هیچکس کامل نیست!

بعضی ها هم هستند که درگیر کامل گرایی اند یعنی تصمیم میگیرند که فردا از 6 صبح تا 12 شب! کامل درس بخونند اما وقتی ساعت 7 یعنی برخلاف تصمیم و برنامه تخیلیشون بیدار میشند با فرض اینکه برنامشون به هم ریخته کل روز رو از مطالعه صرف نظر میکنند و تصمیم میگیرند از فردا شروع کنند این امروز و فردا کردن و تصمیم گیری اجتنابی باعث میشه که شما درستون رو شروع نکنید یا ساعت مطالعتون زیاد نشود.

حاشیه ها دشمن سرسخت یک کنکوری

بعضی از داوطلبان هم انقدر درگیر مسائل حاشیه ای میشند که از خود کنکور و هدف اصلی دور میشند مثل اینکه کدوم موسسه خوبه یا کدوم مشاور منو رتبه برتر میکنه یا اینکه کنکور چطوری لو میره! و… که داوطلبان کنکور 99 رو هم خیلی درگیر کرد.یا اینکه فکر میکنید چون مشاور X چند تا رتبه تک رقمی دستش داره میتونه شما رو هم تک رقمی کنه! این فکر ها رو باید کنار بزارید و این نکته یادتون باشه که مشاور،کتاب های کمک درسی و کلاس فقط ابزاری برای رسیدن به هدف هستند و وظیفه شما این نیست کیفیت سنجی کنید شما با هر کتاب و مشاوری راحت هستید میتونید با اون کار کنید.

 

افکار استرس زا که کلا نیازی نیست فکر کنید!

بعضی از دانش آموزان وقتی مطالعه میکنند یا سر جلسه کنکور قراره که چه اتفاقی بیوفته و چه چیزی در انتظارشون هست.بعضی ها هم مدام درگیر این هستن که رتبه کنکورشون چند میشه و کدوم دانشگاه قراره درس بخونند یا سوال های کنکور سخت میشه یا آسون! این افکار مزاحم رو که اصلا نیازی نیست بهشون فکر کنید هر وقت به ذهنتون رسید روی کاغذتون بنویسید و هر وقت پیش مشاور رفتید بپرسید تا جوابش رو بهتون بگه که خیال شما راحت بشه.

 

وقت تلف کن ها (گوشی،لپ تاپ،تلویزیون و…)

قبول دارم شما می خوایید فقط 10 دقیقه گوشیتون رو چک کنید! ولی وقتی گوشی رو دستتون میگیرید نیم ساعت یا حتی یه ساعت میشه اره اینم تقصیر شما نیست تقصیر ساعته زود حرکت میکنه! اگر قصد افزایش ساعت مطالعتون رو دارید حتی 5 دقیقه به این وقت تلف کن ها نباید فکر کنید تفریح و کار شما فقط باید درس باشد.

 

مقاله های سایت آکامی که پیشنهاد میکنم بخونید

 

عوامل کاهش مطالعه رو باهم مرور کردیم و هم شما و هم من میدونیم اگه از اون ها دوری کنیم ساعت مطالعمون زیاد میشه ولی به این سادگی ها نیست و برای افزایش ساعت مطالعه هم راهکار هایی داریم پس فعلا باهامون همراه باشید.

 

افزایش تدریجی ساعت مطالعه نه یهویی

این موضوع رو جدی بگیرید که شما از 4 ساعت مطالعه نمیتونید در یک روز به 8 ساعت مطاعه برسید. این افزایش ساعت باید تدریجی و طی یه مدت معقول باشه و این باورتون رو کنار بزارید که با افزایش سریع ساعت مطالعه میتونید درس های عقب مونده رو جبران کنید چون هدف فقط افزایش ساعت نیست بلکه افزایش کمیت مطالعه در کنار کیفیت هست.پس افزایش پله ای راه افزایش ساعت مطالعه هست

برنامه خودتون رو به تاخیر نندازید

یکی دیگه از مشکلات این است که همیشه درس خوندنشون رو به تاخیر میندازند و. مثلا از 7 صبح که بیدار میشند و قراره برنامشونو شروع کنند با خودشون میگن که هنوز زوده و 8 شروع میکنم و این تفکر همیشه باهاشون میمونه طوری که بعد از مدتی جوری میشه که از 10 صبح برنامشون رو شروع میکنند و بیشتر وقتشون تلف میشه و درنهایت نمیتونن ساعت مطالعشون رو زیاد کنند. برای افزایش ساعت مطالعه تنبلی رو کنار بزارید و در اولین فرصت سراغ درس برید و اولویت شما انجام برنامه درسی باشد.

استفاده از تایمر یادتون نره!

در نهایت آخرین راهی که ما همیشه به اون تاکید میکنیم اینه که از یک تایمر گوشی در کنار درس خوندنتون استفاده کنید.افزایش ساعت مطالعه فقط وقتی ممکن میشه که شما بدونید دقیقا به صورت مفید چند ساعت مطالعه در روز انجام میدید و تایمر بهتون کمک میکنه تا ساعت و دقیقه و حتی ثانیه مطالعتون رو بدونید و هر روز این ساعت رو افزایش بدید.

 

اگه شما راهکار های دیگه ای میدونید بخش کامنت ها برامون ارسال کنید!

 

منبع: تیم مشاوره و آموزشی آکامی/

 

سوالات خود را در بخش دیدگاه ها مطرح کنید،مشاوران ما در سریع ترین زمان پاسخ خواهند داد

دیدگاه‌ها ۲